CAROLA MELO konstnär

Oljemåleri, grafik och skulptur

KONSTRUNDA

Deltagit i samtliga konstrundor sedan starten 2007.

 

KONSTRUNDAN är ett årligen återkommande evenemang som möjliggörs genom bidrag från Borås Stad, kommunerna i Sjuhäradsbygden och av Västra Götalandsregionen. Även stöd från andra aktörer gör KONSTRUNDAN möjlig och till den publikframgång den blivit. Genom marknadsföring och annonsering är bl a Borås Tidning en viktig bidragsgivare. Men framförallt är det medlemmarna själva som genom engagemang i olika arbetsgrupper möjliggör evenemanget med vernissage, öppna ateljéer, verkstäder och utställningslokaler för en intresserad publik.

 

KONSTRUNDAN har flera syften; ett är att göra konstnärernas konst tillgänglig för en bredare publik under några dagar. Ett annat är att avdramatisera visningarna genom just ateljébesök. Allt fler söker sig till konstnärernas ateljéer och KONSTRUNDAN blir en utflykt, att åka runt, besöka och lära känna respektive konstnär. Ett populärt sätt att få ökad kunskap om konstnärens idéer, uttryck, tekniker och arbetssätt. Ett annat är naturligtvis att respektive konstnär får en försäljningsmöjlighet under den helg då KONSTRUNDAN sker.

 

Många konstföreningar och konstklubbar passar också på att besöka konstnärerna i sina ateljéer och verkstäder för att få en helhet och överblick över vad konstnärerna i Borås och Sjuhäradsbygden representerar.

 

©Uppdaterat feb2023